Rachid El Hafi (D66) en Paul Eigenhuijsen (Liberaal Nijmegen) zijn blij dat er snelle actie komt om de veiligheid op de Muntweg te vergroten. Dat antwoordde het college op vragen van beide fracties. Elhafi: ‘Al langer horen we hier over incidenten. Met name op de oversteekplaats Muntmeesterlaan met de Goffert is het af en toe echt heel link.’
 
Onveilige oversteek Muntmeesterlaan
Eigenhuijsen is het daarmee eens: ‘Het duurt al te lang. Al bij de aanleg gaf de buurt aan dat de oversteek vanaf de Muntmeesterlaan onveilig was. Na een periode van “gewenning” is nu ook het college gelukkig ervan overtuigd dat deze oversteek onveilig is.’ El Hafi en Eigenhuijsen hopen dat het college snel aan de slag gaat.

‘Dit moet zo snel mogelijk worden aangepakt en opgelost, in overleg met de buurt’, aldus Eigenhuijsen. D66 en Liberaal Nijmegen zijn benieuwd naar de oplossingen uit de gesprekken tussen de wethouder en de buurt. El Hafi: ‘We hopen in elk geval dat het snel veiliger wordt. We blijven ondertussen de vinger aan de pols houden.’