Voor de tweede keer organiseerde Basta het benefietfeest Basta@Brebl. Ruim 300 mensen tilden vrijdag 3 juni in het Honigcomplex de voetjes van de vloer voor het goede doel, en dansten de hele nacht door op live bands en DJ’s. De avond vol bands, DJ’s en activiteiten werd georganiseerd door ideële kringloopwinkel, lunchcafé en culturele huiskamer Basta.

De loterij, de verkoop van hapjes, vintage spullen en donaties leverde in totaal een bedrag van €1.402 op! De opbrengst van het feest gaat geheel naar Stichting Gast. Stichting Gast is een Nijmeegse stichting, welke zich inzet voor vluchtelingen in nood. Deze vluchtelingen zijn uitgeprocedeerd, maar kunnen of durven niet terug. Er is vaak nog een reële kans op een verblijfsvergunning, maar de overheid zette hen vaak ziek of getraumatiseerd, op straat. Zonder voorzieningen, zonder perspectief. Stichting Gast helpt deze mensen met medische, maatschappelijke en juridische bijstand. Daarnaast kunnen zij hen eten, leefgeld en een dak boven het hoofd bieden. Ook maaklt Stichting Gast zich sterk voor een humaan asielbeleid.

Zonder subsidie van de overheid, en is dus afhankelijk de grote inzet van vrijwilligers en van fondsen en donaties.Basta organiseert als ideële kringloopwinkel, lunchcafé en culturele huiskamer in het centrum van Nijmegen meerdere culturele activiteiten per jaar. Naast de verkoop van tweedehands en vintage spullen en heerlijke biologische lunches wilt Basta met akoestische concerten, muziekbrunches, theater, exposities en spelletjesdagen een mooie en verbindende plek zijn in het Nijmeegse leven. Veelal in het pand op de Begijnenstraat 34, maar soms op een andere locatie zoals bij Basta@Brebl.

Basta wordt volledig gerund door vrijwilligers. Alle opbrengsten gaan naar lokale en internationale goede doelen. Kijk voor meer informatie over Basta en het benefietfeest Basta@Brebl #2 op www.bastanijmegen.nl of op Facebook.

Foto gemaakt door: Marion Arts