Grensverleggende maatschappijkritiek met een flinke dosis humor: de auteur van Don Quichot was zijn tijd ver vooruit. Op dinsdag 7 juni ben je welkom in De Waagh voor een ware Don Quichot-avond. Inclusief bijpassend diner in Middeleeuwse sferen.

De auteur van Don Quichot, Miguel de Cervantes, wordt gezien als de belangrijkste Spaanse schrijver. Vol originaliteit schreef hij komische reisavonturen van een oude edelman die denkt dat hij een dolende ridder is. Cervantes overleed 400 jaar geleden, maar is nog steeds een inspiratie en voorbeeld voor diverse hedendaagse auteurs. Waarom eigenlijk?

Don Quichot-specialist Professor Maarten Steenmeijer gaat in gesprek met vertaalster Barber van de Pol. Zij werd alom geprezen voor haar voortreffelijke en toegankelijke versie van Don Quichot: “Een nieuw literair monument”. Na de pauze laat Constant Hoogenbosch zien hoe onverfilmbaar literatuur kan zijn. De pogingen tot verfilming van Don Quichot passeren de revue, waarbij uiteraard ook ‘Lost in La Mancha’ van Terry Gilliam aan bod komt.

Deze zomereditie van literair programma ‘Reppen en Roeren’ wordt georganiseerd door de Personeelsvereniging van de Radboud Universiteit en de Bibliotheek Gelderland Zuid. Om de avond compleet te maken kun je vooraf om 18.00 uur in De Waagh aansluiten voor een Don Quichot-diner. De literaire avond start om 20.00 uur, hiervoor opent De Waagh haar bovenverdieping. De presentatie van de avond is in handen van Stefan van Dierendonck (schrijver, organisator Radboud Reppen en Roeren) en Monique de Koning (programmacoördinator van de Bibliotheek Gelderland Zuid).

Datum: Dinsdag 7 juni
Tijd: Diner 18.00 uur – 19.30 uur, Literaire avond 20.00 uur – 22.00 uur
Locatie: De Waagh, Grote Markt 26, Nijmegen
Kosten excl. diner: Leden €7,50, overige bezoekers €10,-

Kosten incl. diner en 1 consumptie: Leden €28,50, overige bezoekers €31,-

Meer informatie: Kaarten zijn te koop via www.radboudreppenenroeren.wordpress.com