Op woensdag 11 mei is de Vertalersgeluktournee in Nijmegen, bij Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat. Deze avond gaan de literair vertalers Manon Smits, Martin de Haan en Hanneke van der Heijden met het publiek in gesprek over hun voor de Europese Literatuurprijs 2016 genomineerde romans. Aanvang 19.30 uur, € 5,00 entree en u kunt zich aanmelden via 024 – 3020130 of info@dekkervdvegt.nl. De winkel is vanaf 19.00 uur open.

De Vertalersgeluktournee is op dinsdag 12 april van start gegaan in Heemstede (Boekhandel Blokker), daarna volg(d)en Velp, Groningen, Nijmegen en Amsterdam. Iedere avond gaan drie literair vertalers met het publiek in gesprek over hun voor de Europese Literatuurprijs 2016 genomineerde romans. Zo kunt u in Nijmegen de vertalers van Michel Houellebecq, Alesandro Baricco en Bariş Biçakçi ontmoeten.

● Martin de Haan over Onderworpen van Michel Houellebecq (uit het Frans, De Arbeiderspers)
● Manon Smits over De Jonge Bruid van Alessandro Baricco (uit het Italiaans, De Bezige Bij)
● Hanneke van der Heijden over Radeloos als we waren van Bariş Biçakçi (uit het Turks, Leesmagazijn)

De tournee biedt lezers en literatuurliefhebbers alle gelegenheid om in gesprek te gaan met vertalers over hun bijzondere vak. Welke keuzes maken ze? Voor welke dilemma’s komen ze te staan? Wat maakt het vertalersvak zo mooi? En hoe verloopt het contact met de auteur?

Alle te bespreken romans zijn door een jury van Nederlandse kwaliteitsboekhandels geselecteerd voor de longlist van de Europese Literatuurprijs 2016. Deze prijs bekroont – zowel auteur als vertaler van – de beste Europese roman die in het afgelopen jaar in Nederlandse vertaling is verschenen. Meer info op: www.vertalersgeluk.nl en www.europeseliteratuurprijs.nl.