Op zaterdag 21 mei 2016 sluiten N.E.C. Doelbewust, Sportservice Nijmegen en 10 clubs uit de regio Nijmegen het Speciaal Voetbal seizoen af: een competitie speciaal opgezet in de regio Nijmegen voor kinderen met een beperking.

Vier jaar geleden startten N.E.C. Doelbewust en Federatie Amateurvoetbal Nijmegen (FAN) de samenwerking met zes amateurverenigingen uit de regio, om te zorgen dat teams voor kinderen met een beperking tegen elkaar kunnen voetballen in de regio. Vandaag de dag zijn er maar liefst 13 teams actief die niet alleen tegen elkaar voetballen, maar ook kennis en zelfs trainers uitwisselen. Jaarlijks wordt er een groot toernooi georganiseerd ter afsluiting. Dit jaar is vv OSC gastheer!

Unieke competitie

Peter Janssen, initiatiefnemer en voorzitter van de Voetbal+ afdeling van sc Woezik: “Het is fantastisch om te zien dat steeds meer verenigingen uit de regio zich aansluiten. De competitie is afgelopen twee jaar erg goed verlopen. In onze aanpak staat de succesbeleving van de sporter centraal, dus de spelregels worden aangepast naar sportieve prestaties en het cognitief vermogen van de sporter.”

Erik Groenen, combinatiefunctionaris N.E.C. Doelbewust en de Federatie Amateurvoetbal Nijmegen: “Zonder de gedrevenheid en passie van de amateurverenigingen die hierbij zijn aangesloten, zou dit niet lukken. Veel vrijwilligers van deze verenigingen steken hier week in week uit veel tijd en energie in. De competitie is een succes. Dat ziet de KNVB gelukkig nu ook. Er zijn nu gesprekken gaande om onze Speciaal Voetbal competitie, met onze kernwaarden, onder te gaan brengen binnen de KNVB competitie.”

Kom kijken!

De kick-off is om 10.00 uur op het sportpark van v.v. OSC (Stationsstraat 24-A, Nijmegen). Iedereen is van harte welkom om te komen kijken. Gedurende het toernooischema zal er ook een penalty shoot-out gehouden worden. Alle teams keren huiswaarts met een mooie speciaal voetbalbeker, uitgereikt door N.E.C.-mascotte Bikkel. De teams uit de Speciaal Voetbal competitie die deelnemen aan het toernooi zijn vv OSC, sv Hatert, sc Woezik, Beuningse Boys, Unitas, vv Heijen en DIO’30. Ook Theole, ZVV’56 en SC Bemmel nemen deel aan het toernooi.