Programma benefietfeest Basta@Brebl

Het programma van het benefietfeest Basta@Brebl is bekend. Op vrijdag 3 juni staat er vanaf 21.00 uur een mooie line-up in Brebl met onder andere de reggaeband Super Natural Selection, de dansbare indiepop-formatie Thaïti en DJ collectief Baobab Music en DJ Haylayf. Alle opbrengsten van het feest gaan naar Stichting Gast.

Vanaf 21.00 uur geniet je van de live bands Super Natural Selection en Thaïti. Super Natural Selection is een Arnhems/Nijmeegse Roots Rock Reggae band met hoofdzakelijk eigen nummers in het Surinaams en Engels. Thaïti is een dansbare indiepop-formatie met invloeden uit de R&B, 80’s disco en tropische worldbeat. Bewapend met percussie, synths, vibey vocals en een gezonde liefde voor zweterige grooves streeft zij ernaar elk podium om te toveren tot een gran fiesta!

Na middernacht draaien de DJ’s Baobab Music en Haylayf plaatjes tot in de kleine uurtjes. Het DJ collectief Baobab Music stond laatst nog op Music Meeting en gaat deze avond los met afrobeat, afrofunk, highlife, soukous, jùjú, latin, reggae, dub en hiphop. DJ Haylayf (bekend van Anadolu Ekspres) heeft een voorliefde voor vergane Turkse muziek. Zijn brede muzieksmaak zet hij uiteen in een eclectische mix van kletterende percussie, turkse psych, obscure disco en oriëntaalse ritmes.

Honger hoef je tijdens het feest niet te krijgen. Het jonge cateringbedrijf Waste Bites gaat voedselverspilling tegen. Ze werken met ingrediënten van (horeca)groothandels die nog goed zijn, maar niet meer verkocht kunnen worden omdat ze niet aan de hoge uiterlijke standaard van hun klanten voldoen. Zij zullen op Basta@Brebl heerlijke vega “saved food” partyhapjes maken. Met de loterij zijn mooie prijzen te winnen: tegoedbonnen voor restaurants, kleding of een avondje uit. Alle opbrengsten van de entree, hapjes en loterij gaan naar Stichting Gast.

Het benefietfeest wordt georganiseerd door ideële kringloopwinkel, lunchcafé en culturele huiskamer Basta. Tijdens het feest is Stichting Gast ook aanwezig met een kraam waar je informatie kan vinden over wat ze doen voor vluchtelingen en uitgeprocedeerde asielzoekers in Nijmegen.

 

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.