Het winkel- en koopgedrag van consumenten verandert voortdurend, onder meer door de opkomst van het online winkelen. Om goed op deze veranderingen in te kunnen spelen, is onderzoek naar het koopgedrag van consumenten nodig. In april start in de regio Arnhem – Nijmegen daarom een grootschalig regionaal onderzoek om in beeld te krijgen waar inwoners boodschappen doen en winkelen en hoe tevreden ze hierover zijn. Ook de gemeente Beuningen neemt hier aan deel.

Zeven jaar geleden, in 2009, is in de regio Arnhem-Nijmegen voor het laatst onderzoek gedaan naar het koopgedrag van consumenten. Het onderzoek geeft niet alleen inzicht in waar inwoners van de gemeente Beuningen inkopen doen, ook biedt het onderzoek veel informatie over het functioneren en de aantrekkelijkheid van winkelgebieden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door I&O Research.

Aan dit onderzoek doen alle gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen mee. Het onderzoek levert daardoor ook veel mogelijkheden voor vergelijking. In april start het online en telefonisch veldwerk. In deze periode worden ook inwoners uit de gemeente Beuningen uitgenodigd voor deelname aan het onderzoek. De resultaten van het onderzoek worden rond de zomer van 2016 bekend gemaakt. Meer informatie over het onderzoek is tegen die tijd te vinden op www.koopstromen.nl.