Eind juni presenteert het nieuwe podiumtalent van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem zich in Nijmegen. De afstudeerlichtingen dansers en acteurs toeren deze maand door het land, waarbij ze zowel Arnhem en Nijmegen als Den Haag, Rotterdam, Leiden, Deventer en Amsterdam aandoen.

In LUX zie je op 16 juni jonge en gedreven studenten van de Bachelor of Dance van ArtEZ. De Lindenberg zet de Toneelschool in de spotlight. Op 23 juni spelen de vierdejaars studenten de voorstelling Allen af in regie van Nina Spijkers, één van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties. Lindenberg en LUX  nodigen de stad uit kennis met ze te maken.

Endperformances Bachelor of Dance

Een nieuwe generatie danskunstenaars met een geheel eigen signatuur. Ook de eigenzinnige choreografen die (nieuw) werk maken voor deze eindvoorstelling zijn talentvol en divers. Je ziet verschillende choreografieën waarin de studenten het beste van zichzelf laten zien. Laat je verrassen en overrompelen!

Een klucht over een klucht

In Allen af, van toneelschrijver Micheal Frayn, repeteert een groep toneelspelers de klucht Niets aan met alle strubbelingen van dien. De klucht bezwijkt al snel onder de druk van artistieke, emotionele en financiële problemen van de cast. Een nét te handige regisseur, een iets te intieme relatie, een ietwat goedkoop decor.

Valentijn Benard, Ruben de Goede, Tessa Jonge Poerink, Laurien van Rijswijk, Whitney Sawyer, Karlijn van der Schaaf, Tim Schmidt en Niki Verkaar spelen een klucht over een klucht; een voorstelling waarin de ambacht van het komediespelen centraal staat. Kaartjes voor de Bachelor of Dance zijn te koop via lux-nijmegen.nl en aan de kassa van LUX. Entree bedraagt € 12,50 / € 10,00 voor studenten/CJP-pashouders en Vrienden. Kaartjes voor de Toneelschool zijn  te koop via www.delindenberg.com. Entree bedraagt € 12,50 / € 11,- voor studenten, CJP-pashouders en 65-plussers.

Foto gemaakt door: Ad Hupkes