Op zondag 2 oktober vindt de eerste editie van het Green Fashion Event plaats in de Kube (Honigcomplex) in Nijmegen. Het Green Fashion Event is een eendaags-festival waarin lokale, groene ondernemingen op het gebied van mode, accesoires en uiterlijke kunst bijeenkomen. Met groen bedoelen de organisatoren alles wat bijdraagt aan een duurzame, eerlijke en/of natuurlijke leefstijl. Het doel van het event is een andere kijk te geven op consumeren en mode en laat zien welke ideële, groene fashionondernemingen te vinden zijn in Nijmegen en omgeving.

Het programma van 12.00 uur tot 18.00 uur bestaat uit een markt, lezingen, workshops en kledingruilconcepten die laten zien op welke duurzame manier we kunnen omgaan met kleding. Daarnaast wordt op deze dag de Groene Route bekendgemaakt, waardoor duurzame organisaties voortaan gemakkelijk te vinden zijn in Nijmegen. Aan het programma wordt op dit moment druk gewerkt en zal binnenkort meer informatie bekend worden. Het doel van het evenement is bewustwording van de kledingindustrie en het bieden van een alternatief door het onder de aandacht brengen van lokale groene bedrijven en ondernemingen. Het evenement wordt ondersteund door Wij Zijn Nijmegen en is deelnemer van Fairtrade Gemeente Nijmegen.

Het Green Fashion Event is een project van de jonge organisatie Stichting Green Event. Stichting Green Event heeft als missie om mensen op een creatieve en sociale manier bewust(er) te maken van de mogelijkheden tot een duurzame, betere en leefbare wereld. Door middel van evenementen, creatieve ontmoetingen, samenwerking en concepten wil Stichting Green Event mensen betrekken en het inzicht vergroten in een duurzame, sociale maatschappij voor mens en natuur.

Kijk voor meer informatie op de website: www.greenfashionnijmegen.nl en Facebook.