Bij alcoholcontroles in en rond Nijmegen zijn zaterdagmiddag en –avond 17 bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol.De controles werden op meerdere locaties gehouden door de Verkeershandhavingsteams van de eenheid Oost-Nederland. In totaal zijn 3744 bestuurders gecontroleerd.

Daarvan bleken er zeventien te veel gedronken te hebben. Vijf bestuurders hadden zoveel gedronken dat hun rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast werden bekeuringen uitgeschreven voor andere verkeersovertredingen zoals het niet-handsfree bellen, het rijden zonder geldig rijbewijs en overschrijding van de maximum snelheid. Één automobilist moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij met een snelheid van 107 km/u over de Van Boetbergweg in Nijmegen reed.

Zondag

Ook op zondag werd op grote schaal alcoholcontroles gehouden rond de festiviteiten van de GIRO en de daarmee verband houdende overige evenementen.