VVD: Bezuinigen op het Veiligheidshuis is onverstandig

Het Veiligheidshuis is een samenwerkingsverband waarbinnen partners uit de strafrechtketen, de zorgketen en de gemeente samen werken aan de aanpak van complexe problemen of bijvoorbeeld probleemgezinnen. Met het Veiligheidshuis proberen we door middel van coördinatie van bovenaf tot een gericht plan van aanpak te komen, waarbij straf en zorg elkaar aanvullen.

Uit onderzoek blijkt inmiddels dat het Veiligheidshuis werkt. Zo blijkt dat het Veiligheidshuis in negen van de elf casussen tot een aanzienlijke verbetering hebben geleid bij de betrokkenen. Daarbij blijkt dat het Veiligheidshuis leidt tot grote kostenbesparingen: € 1,– inzet door het Veiligheidshuis blijkt tot een besparing van € 70,– te leiden!

VVD-raadslid Fleur Kossen: “Ik snap niet dat er de afgelopen twee jaar streng bezuinigd is op het Veiligheidshuis. Tot twee keer toe werd een motie om de bezuiniging terug te draaien, niet aangenomen. Het Veiligheidshuis zou volgens het onderzoek juist meer casussen moeten behandelen.” Kossen heeft deze week vragen gesteld over de bezuiniging: “Het college is door deze bezuiniging dief van haar eigen portemonnee, dat kan niet.”

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.