De Witsenburgselaan in Nijmegen is op de derde plaats geëindigd van de achtste editie van het HIER Klimaatstraatfeest; de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. De straat wint een budget van €1.000 voor een straatfeest. Het HIER Klimaatstraatfeest is de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland.

Deelnemers besparen samen met bijvoorbeeld de buren, sportclub of collega’s energie en maken daarmee kans op feestbudgetten van duizenden euro’s. Bregtje Bos, projectmanager van het HIER Klimaatstraatfeest: “Wij zijn super trots op alle winnaars van deze editie van het HIER Klimaatstraatfeest! De deelnemers waren enorm fanatiek en heel erg begaan met het klimaat én de buurt. Er is hard gewerkt en er zijn heel veel leuke energiebesparende acties bedacht en uitgevoerd. Zo maakten juffen windmolens met hun klas, daagden deelnemers zichzelf uit om 1.000 keer de auto te laten staan en werd er zelfs een heuse energiebeurs georganiseerd.”

De hoofdprijs voor de fysieke straten is een budget van €10.000 voor een groot straatfeest. De nummer twee wint €2.000 en de nummer drie €1.000. De fysieke straten die eindigen op plaats vier tot en met tien krijgen een feestbudget van €500 per straat. Groepen die niet met een fysieke straat deelnemen, maar met bijvoorbeeld hun voetbalteam, vereniging of vriendengroep streden in devirtuele-straten-competitie om een feestbudget van €5.000. De nummer twee wint €2.000 en de nummer drie €1.000.

De uitslag is te vinden op www.klimaatstraatfeest.nl.