Koffie mèt…over ‘de dag sámen doorbrengen’

Wat als je om diverse redenen de deur nauwelijks meer uitkomt? Dan biedt dagbesteding misschien een oplossing. Prettig voor de persoon in kwestie, maar ook voor de mantelzorger, die dan even de handen vrij heeft.

Deze dagbesteding staat centraal tijdens Koffie mèt… op 10 november. De (gratis) middag begint om 14.00 uur, in De Mallemolen in Groesbeek.

Daar zit je dan. Thuis. Altijd thuis. Terwijl je eigenlijk graag tussen de mensen bent of er gewoon even uit wilt. Dit overkomt veel mensen. Of misschien overkomt het een ouder, een buurman of een vriendin bij wie u betrokken bent. De gemeente Berg en Dal heeft verschillende groepen voor dagbesteding. Die dagbesteding is bedoeld voor mensen die thuis wonen en aandacht en hulp nodig hebben. Zij kunnen er één of meer dagen per week terecht.

Financiering

Gonny Leenders is coördinator dagbesteding bij Forte Welzijn. Zij vertelt tijdens de Koffie mèt… op 10 november over de verschillende dagbestedingsgroepen en over de voorwaarden: wanneer komt iemand bijvoorbeeld in aanmerking? Leenders: “Voor deelnemers is het prettig om er even tussenuit te zijn en samen met anderen de dag door te brengen. Voor eventuele huisgenoten biedt het soms rust om de zorg even te kunnen overdragen.”

De financiering van dagbesteding verhuist van de AWBZ naar de Wmo. Dat brengt veranderingen met zich mee. Volgens Gonny Leenders komt er binnenkort meer duidelijkheid over wat dit betekent voor deelnemers. “Daarop ga ik ook inhoudelijk in. Mensen kunnen me natuurlijk ook vragen stellen.”

Voor mantelzorgers uit héle gemeente

Koffie mèt… is één van de activiteiten van Mantelzorg Berg en Dal. Deze is bedoeld voor mantelzorgers uit de hele gemeente. De onderwerpen worden aangedragen door mantelzorgers zelf en vrijwilligers organiseren de middag.

Datum: donderdag 10 november 2016
Tijd: 14.00 – 15.30 uur
Adres: Kloosterstraat 11, Groesbeek

De bijeenkomst is kosteloos. U kunt zo binnen lopen en een kopje koffie of thee drinken. Op 10 november is het ook de landelijke Dag van de Mantelzorg, daarom is er deze keer iets extra’s.

Mocht u deze bijeenkomst willen bijwonen en vervoersproblemen hebben, dan kunt u dat aangeven via de mantelzorgtelefoon: 06-13859106.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.