Voltooiing zuidelijke snelfietsroute Beuningen – Nijmegen

De gemeente Beuningen werkte de afgelopen jaren aan de aanleg van de noordelijke en zuidelijke snelfietsroutes tussen Nijmegen – Beuningen. In de eerste week van mei legt aannemer Boskalis de snelfietsroute over de Pieckelaan aan. Hierna zijn de werkzaamheden aan de zuidelijke snelfietsroute afgerond. Tegelijkertijd maakt Boskalis een aansluiting vanuit de toekomstige zandwinplas op de Pieckelaan.

Net als de andere snelfietspaden krijgt de Pieckelaan tussen de Reekstraat en de gemeentegrens met Nijmegen rood asfalt. De kruising Pieckelaan/Jonkerstraat richten we opnieuw in waardoor fietsers voorrang krijgen wanneer ze de oversteek van en naar Kinderdorp Neerbosch maken. Om de veiligheid te vergroten krijgt ook de oversteek tussen de Reekstraat en de Pieckelaan een andere inrichting. We combineren de werkzaamheden met de aanleg van de inrit voor de zandwinplas. Deze inrit gebruiken we in de toekomst voor de afvoer van zand uit het gebied. Door deze werkzaamheden tegelijkertijd uit te voeren, voorkomen we dat de Pieckelaan op een later moment nogmaals wordt afgesloten.

Meivakantie

Dagelijks maken veel middelbare scholieren en forenzen gebruik van de Pieckelaan. De eerste week van mei hebben de middelbare scholieren in Nijmegen en omgeving meivakantie. Doordat het fietsverkeer over de Pieckelaan deze week beperkt is, hebben we deze week uitgekozen voor de werkzaamheden. Fietsverkeer tussen Beuningen en Nijmegen dat normaal gebruikmaakt van de Pieckelaan wordt omgeleid via het Lurvinkpad.

Snelfietsroute Beuningen – Nijmegen

Samen met de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland werkt de gemeente Beuningen aan de snelfietsroute Beuningen – Nijmegen. De snelfietsroute Beuningen – Nijmegen bestaat eigenlijk uit twee routes; De noordelijke route loopt van Beuningen naar het centrum van Nijmegen en de zuidelijke route loopt van Beuningen naar Winkelsteeg, Goffert en Heyendaal. De snelfietsroutes zorgen voor een betere bereikbaarheid van de regio in een gezondere omgeving.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.