Festival Music Meeting, dat tijdens het Pinksterweekeinde op 14, 15 en 16 mei plaatsvindt in Nijmegen, maakt nieuwe namen bekend, waaronder 3 premières voor Nederland. Met het project Havana-Paris-Dakar met de Senegalese zanger/bassist Alune Wade gaf Harold López-Nussa vorig jaar al zijn visitekaartje af tijdens Music Meeting. Dit jaar komt de jonge Cubaanse pianist met zijn eigen trio naar het festival op de Afro-Latin Night. Daarnaast komt ook het Portugese Lisbon Underground Music Ensemble op zondag naar Nijmegen. En op maandag zijn onder meer het project Refugees for Refugees en Georgische koor Iberi toegevoegd aan de line-up. Meer informatie en tickets zijn beschikbaar via musicmeeting.nl.

Het project Refugees for Refugees telt acht vluchtelingen uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan en Tibet, die met elkaar gemeen hebben dat ze in hun eigen land actief waren als muzikant. In hun nieuwe thuisland verkennen ze de raakvlakken tussen hun verschillende muzikale tradities. Het Lisbon Underground Music Ensemble is de band van de Portugese componist, toetsenist en bandleider Marco Barosso. Deze vijftienkoppige band flitst in opperste concentratie alle kanten op, van Frank Zappa en Pixies via de beste oude jazz-bigbands naar hedendaags klassiek en elektronische muziek.. De mannen van koor Iberi veetolken met gestaalde en sonore mannenstemmen Georgische liederen.

Programma tot nu toe

Namen die Music Meeting eerder al bekend maakte, zijn: St Germain, Cory Henry ‘The Revival’, Konono No.1 meets Batida, Pat Thomas & Kwashibu Area Band, Manolito y su Trabuco, Savina Yannatou & Primavera en Salonico, Dawn of Midi, Bande à pied Follow Jah, Flats & Sharps, No BS! Brass Band en Djelimady Tounkara & Kandia Kouyaté. Naast concerten biedt Music Meeting interviews, mini-concerten, Movie Meeting, Mini Meeting, workshops, masterclasses, lekker eten, een festivalmarkt en meer.

Meer informatie en tickets

Music Meeting bezoeken kan al vanaf € 7,50 voor een parkticket op maandag en  € 9,50 op zondag met toegang tot alle podia in het park, exclusief hoofdpodium Apollo en de brunchconcerten in Hortus Nijmegen. Bovendien is er tot en met 15 jaar gratis entree. Ook de grote namen zien in Apollo? Dat kan vanaf € 24,50 met een dagkaart voor zaterdag, € 34,50 op maandag en € 37,50 op zondag. Een passe-partout geeft voor € 79,50 toegang tot het park en alle concerten op alle dagen.  Ticketprijzen gelden voor de online verkoop en zijn exclusief service- en transactiekosten. Kijk voor programma, camping en tickets op musicmeeting.nl.

Foto gemaakt door: Pascal Thiebaut.