Getuigenverslagen uitgaansleven jaren ’60-‘70 gezocht

In de jaren zestig, begin jaren zeventig, verzamelde jeugd zich rond het weekeinde op Plein 44 om na een patatje of joint of biertje te beslissen waarnaartoe te gaan. Wordt het de Stella- of Uienkelder, gaan we naar het Kolpinghuis of de Vlaamsegas? En Doornroosje dan!? Te ver. Dan blijven we maar op Het Plein zelf.

Ook leuk en genoeg te doen hier. Heb je het meegemaakt en gezien? Was je mee bandjes kijken met dat groepje met dat meisje waar je knettergek op was? Toch ging ze er na het concert van Moan met een ander vandoor (met Herman Brood, om precies te zijn). Dan maar weer aan het bier en nog meer bier. En tering. Waarom start m’n Kreidler niet!? Ik moet nog helemaal naar Lent. Of je liep natuurlijk van Plein 44 naar het Kolpinghuis om naar die nieuwe band te gaan kijken: Pink Floyd.

Herkenbaar? Altijd Nijmeegs en Frank Antonie van Alphen roepen op herinneringen aan het uitgaansleven van Nijmegen in de jaren zestig en zeventig te delen. Het wordt weer een toffe onderneming, maar geen boek ditmaal. TOF! is de naam van het, inmiddels uitverkochte, boekwerk van Van Alphen dat in 2013 bij Pandora Ooij verscheen en waarin de schrijver stamtafelvertellend verslag deed van een halve eeuw popcultuur in Nijmegen.

Altijd Nijmeegs en Frank Antonie van Alphen horen graag uw verhaal over het uitgaansleven in de Waalstad van de jaren zestig, begin jaren zeventig. Stuur uw getuigenverslag naar frankantonie@planet.nl of info@altijdnijmeegs.nl of laat een bericht achter op de TOF!-pagina op Facebook.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.