De meeste mensen kijken regelmatig even in de spiegel, maar hoe zie je jezelf als je blind bent? Verandert je zelfperceptie als je niets kan zien? Deze vragen staan centraal tijdens de meivakantie van 30 april t/m 8 mei in het muZIEum. Elke vakantie organiseert het muZIEum extra activiteiten rondom een specifiek thema.

Het programma tijdens de meivakantie bestaat uit twee onderdelen. Bezoekers van alle leeftijden kunnen blind hun zelfportret tekenen en/of deelnemen aan een workshop boetseren in het donker. Door creatief aan de slag te gaan en je andere zintuigen te gebruiken, ga je op een hele andere manier naar jezelf kijken.

Blind zelfportret

Van 30 april t/m 8 mei kunnen bezoekers van alle leeftijden ontdekken hoe zij zichzelf zien en hoe uitdagend het is dit beeld weer te geven als je niet kunt zien. Dit doen zij door een zelfportret te tekenen. Ze zien zichzelf wel in de spiegel, maar wat ze tekenen blijft verborgen. Deze activiteit wordt kosteloos aangeboden aan alle bezoekers. Na afloop mag de tekening mee naar huis genomen worden of kan deze worden opgehangen in de foyer van het muZIEum.

Workshop boetseren in het donker

Daarnaast biedt het muZIEum een workshop boetseren in het donker. Onder begeleiding van een blinde of slechtziende gids worden bezoekers uitgedaagd van klei de mooiste versie van zichzelf te maken. Ze zijn aangewezen op het beeld in hun hoofd en wat zij kunnen voelen. Wat doet dit met zelfperceptie? Deze mini-workshop van ongeveer 30 minuten is voor € 7,50 p.p. te reserveren en start in de meivakantie dagelijks om 14:00 uur.