Op zaterdag 4 juni is het weer tijd voor Blues in Zyfflich, het gezellige Blues festival in de Duitse achtertuin van Nijmegen. Vanaf 1 april zijn de bekende voorverkoopadressen in Nederland en Duitsland geopend. Het officiële startschot werd ditmaal gelost door Burgemeester Steins van Kranenburg, een groot Blues liefhebber. Hij deed dit middels een aankondiging op het officiële Youtube kanaal van Blues in Zyfflich.  

Blues in Zyfflich staat al meer dan 10 jaar garant voor fantastische live muziek, de vertrouwde ‘gemütliche’ aankleding en een super enthousiast publiek. Na de dampende editie van vorig jaar staan er dit jaar wederom 6 nationale en internationale acts te trappelen om de podia van Blues in Zyfflich te beklimmen: Ralph de Jongh (NL), Loes Swinkels & Band (NL), The Detonics (NL), Cologne Blues Club (D), Meena Cryle & the Chris Fillmore Band (AT) en Super Chikan & The Dynaflow (USA). Kortom, genoeg ingrediënten om helemaal de Blues te krijgen!

Blues in Zyfflich op zoek naar talent: Singer-songwriter contest

Dit jaar heeft Blues in Zyfflich in de opmaat naar het festival een Singer-songwriter contest georganiseerd. Met voorrondes in Nijmegen en Kranenburg én de finale op Blues in Zyfflich. De voorronde in Café Jos (Nijmegen) op 3 april jl. was een groot succes en heeft al 2 finalisten opgeleverd: Youngest en Pieter Nabbe. De tweede voorronde in Cafehaus Niederrhein (Kranenburg) op 20 mei zal het totaal op 4 finalisten brengen. De winnaar kan, naast een geldprijs, uitkijken naar een optreden op het hoofdpodium. Voor opgeven voor de Duitse voorronde in Kranenburg en de algemene voorwaarden kijk op de site van Blues in Zyfflich.

Combiticket met Woodstock in Zyfflich

Zoals al een aantal jaren gebruikelijk wordt Blues in Zyfflich voorafgegaan door Woodstock in Zyfflich op 3 juni. Dit jaar met Tributes aan Rolling Stones, Deep Purple, The Beatles, Tim Hardin en Genesis. Kaartjes voor beide festivalavonden zijn te koop via internet en vanaf 1 april dus bij de bekende voorverkoopadressen. Wil je het gehele festivalweekend beleven, koop dan een ‘low budget’ combiticket (enkel online te koop). Er is ook de mogelijkheid te blijven kamperen op het festivalterrein met je caravan, tent of camper! Grijp de kans om deze festivals mee te maken en een glaasje te proosten met de burgemeester. Hij heeft zijn agenda vrij gehouden op 3 en 4 juni! Kaarten zijn te koop op www.festivalinzyfflich.de.