Op donderdagavond 21 april om 19.30 uur presenteert Marjon Klomps haar debuutroman De lector bij boekhandel Dekker v.d. Vegt, in de Marikenstraat in Nijmegen. De auteur wordt door John Dijsselbloem geïnterviewd over de totstandkoming van haar roman en de rol die Nijmegen in het boek speelt. Na afloop is er de mogelijkheid het boek te kopen en te laten signeren. Gratis entree en u kunt zich aanmelden via 024 3020130 of info@dekkervdvegt.nl.

Over de schrijver: Klomps stond in 2015 met De lector op de shortlist van de Boekenmakersbendeprijzen. Later dat jaar won zij met het verhaal Muizen en chocola de Nijmeegse Literatuurprijs. De lector is haar debuutroman.

Over De lector: Hoofdpersoon Sander Hamerval, lector bij een uitgeverij, krijgt een manuscript te lezen waarin hijzelf voorkomt als kind. Hij blijkt verschrikkelijke dingen gedaan te hebben, maar kan zich daar niets van herinneren. Een verwarrende tijd begint, waarin hij op zoek gaat naar de waarheid. Een roman over schuld, wraak en het vreemde fenomeen dat herinnering heet.

‘Het manuscript glijdt over tafel als een zeilboot over kalme zee. Het voorblad bolt ritselend op. Zo’n vierhonderd pagina’s onheil komen hem tegemoet. Met stramme hand pakt hij het op. Het lijkt zwaarder dan hij het zich herinnert.’ Dirk De Graeve, jurylid bij de boekenmakersbendeprijzen, over De lector: “Het heeft een sterke spanningslijn en bevat levensechte dialogen. De geschetste scènes zijn filmisch.”