Zaterdagavond 16 april is een 53-jarige automobilist uit Nijmegen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man verzette zich hier hevig tegen en weigerde alle medewerking. De politie werd rond 19.00 gebeld door een getuige die de man, rijdend richting Nijmegen, over de weg zag slingeren en hem bleef volgen. Op de Rijksweg in Nederasselt is de bestuurder aan de kant gezet en door de politie aangesproken.

Direct was merkbaar dat de man dronken was. Hij weigerde de blaastest af te leggen en weigerde ook mee te gaan naar het politiebureau, ondanks herhaald aandringen en waarschuwen door de agenten. Uiteindelijk moest de man op de grond onder controle gebracht en geboeid worden om hem veilig te kunnen vervoeren naar het politiebureau. In verband met zijn verzet kon er ook geen ademanalyse plaatsvinden. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen en maakt proces-verbaal op tegen de man.