De gemeente Wijchen gaat verder met Acteon Thuiszorg na het faillissement van TSN Thuiszorg op 16 maart 2016. Dat heeft het college van burgemeester en wet- houders op 22 maart besloten. Wijchenaren die via de Wmo huishoudelijke hulp van TSN Thuiszorg krijgen, houden hun eigen hulp voor dezelfde eigen bijdrage. De kosten voor de gemeente blijven ook gelijk.

De nieuwe thuiszorgorganisatie Acteon Thuiszorg B.V. neemt vanaf 25 april de 250 TSN- klanten in Wijchen over. Tot die tijd werken de TSN-medewerkers gewoon door. De gemeente vindt het belangrijk dat klanten kunnen blijven rekenen op de hulp die zij nodig hebben bij het huishouden. Daarbij is het uitgangspunt dat TSN-klanten hulp van dezelfde medewerker krijgen. Alleen als de TSN-medewerker niet voor Acteon als werkgever kiest, krijgt de klant een nieuwe hulp. Er verandert niets in de bijdrage die klanten betalen of in de hoeveelheid of soort hulp die zij krijgen. Hierover hebben alle TSN-klanten een brief van de gemeente Wijchen gekregen.

Overstappen

Zoals altijd kunnen klanten, als zij dat willen, overstappen naar een andere thuiszorg aanbieder. Vanaf 25 april heeft de gemeente Wijchen een contract met drie verschillende aanbieders. Dat zijn Acteon, TZorg en Vérian. Alle contracten lopen tot 1 juni 2017.