Vanwege het sterk afgenomen klantbezoek sluit ABN AMRO het kantoor in Nijmegen aan de Zwanenveld 9094 op 13 mei. Op dezelfde locatie of in de directe omgeving komt een geldautomaat die geschikt is voor opnames en stortingen. Klanten zijn ingelicht dat het kantoor sluit en dat zij welkom zijn op het voor hen dichtstbijzijnde kantoor in Nijmegen aan het Keizer Karelplein 33. Zij hebben een uitnodiging gekregen voor een ontvangst op het nieuwe kantoor, waar ook een workshop Internet en Mobiel Bankieren wordt aangeboden. De medewerkers van het kantoor Nijmegen Zwanenveld zullen voortaan werken in één van de ABN AMRO kantoren in de omgeving.

ABN AMRO ziet de laatste jaren het aantal bezoeken van klanten aan bankkantoren sterk teruglopen. Op dit moment regelt het merendeel van de ABN AMRO klanten de dagelijkse bankzaken onderweg of thuis. Zo wordt de Mobiel Bankieren app ruim 53 miljoen keer per maand gebruikt, onder andere voor een saldocheck, overboeking of het inzien van de beleggingen. Klanten kunnen in de Mobiel Bankieren app hun creditcardgegevens inzien en de daglimiet van hun overboekingen wijzigen. Advies verloopt steeds vaker via de webcam.

Directeur Marktgebied Oost Brabant-Nijmegen Sander van Osch: ‘Ook al is mobiel en thuisbankieren bij veel van onze klanten populair en sluit onze vestiging in Nijmegen, de resterende bankkantoren blijven een belangrijke plek innemen in onze dienstverlening. Bijvoorbeeld voor financieel advies over de persoonlijke situatie. We blijven dan ook investeren in onze kantoren met een landelijk dekkend netwerk.’