Op 18 maart opent de Oddstream 2016 expositie met lichtkunst en high-tech art op het Honigcomplex in Nijmegen. Tickets voor de expositie zijn vanaf begin maart te koop via www.oddstream.nl. Per dag zijn er een maximaal aantal tickets beschikbaar.  

Lichtkunst expositie

De expositie bestaat uit een twintigtal kunstinstallaties van internationale kunstenaars. In deze interactieve expositie staan de oneindige mogelijkheden en beperkingen van technologie en onze rol daarin centraal. De bezoeker wordt actief betrokken bij de kunst. De expositie bestaat voor een groot deel uit werk dat bij de gratie van de bezoeker bestaat of waar je als bezoeker direct invloed op hebt.

Kinderen

De expositie is vanwege haar interactiviteit uitermate geschikt om met kinderen te bezoeken. Ook zijn er speciale workshops voor kinderen en is er binnen de expositie een TechLab waar je de laatste technologische snufjes kunt zien.

Textiel met technologie

Een van de werken die te zien is, is Phototrope van Pauline van Dongen bestaande uit smart textiles, textiel waarin technologie is verwerkt. Het werk laat zien hoe dit in de praktijk gebruikt kan worden. Het kledingstuk, dat bestaat uit LED-linten en flexibel TPUfolie, is speciaal ontworpen voor hardlopers. Het ontwerp vergroot in de avonduren niet alleen de veiligheid van de drager, maar maakt van een rondje hardlopen ook een esthetische ervaring. Eerder ontwierp Pauline van Dongen de wearable solar-shirt, een shirt met zonnecellen waarmee je je mobiele telefoon kunt opladen.

Het werk Cubix van Vision Nocturne geeft de bezoeker de ervaring om zelf via een touchscreen controller te videomappen en een eigen audiovisuele live show te geven. De Oddstream expositie is in de weekenden van 18, 19 en 20 maart en op 25, 26, 27 en 28 maart te bezoeken tussen 13:00 uur en 22:00 uur. Een standaard ticket kost €8  en een familieticket, twee volwassenen met maximaal drie kinderen tot 17 jaar kost €22,50.