Politieagenten die zondagnacht tijdens surveillance alert waren op mogelijke inbrekers zagen rond 00.40 uur een hen ambtshalve bekende bestuurder van Malden naar Njimegen rijden, en hielden hem in de gaten. Toen de agenten tot controle overgingen troffen zij niet alleen pepperspray maar ook divers inbrekerswerktuig aan. De bestuurder en zijn bijrijder werden meteen aangehouden.

De agenten vonden in de auto onder meer een koevoet en meerdere hamers. Alle aangetroffen spullen en ook de auto zijn voor verder onderzoek in beslag genomen. De aangehouden mannen zijn een 32- en 37-jarige inwoner van Groesbeek; de twee zijn voor verhoor ingesloten op het politiebureau. Beiden worden verdacht van overtreding van de wet Wapens en munitie en overtreding van de APV, het tijdens nachtelijke uren bij zich hebben van inbrekersgereedschap. Het politieonderzoek is nog bezig.