De wereldberoemde cellist Raphael Wallfisch speelt op 6 maart Elgars Celloconcert in Nijmegen. Het Celloconcert kent een bijzondere schoonheid en intimiteit. Naast dit nostalgische werk speelt Het Gelders Orkest onder leiding van dirigent Robert Trevino ook werken van Brahms en Mendelssohn.

Raphael Wallfisch behoort om meerdere redenen tot de absolute wereldtop. Hij speelde met alle grote orkesten ter wereld, en soleerde bij prestigieuze festivals als Spoleto en de BBC Proms. Inmiddels heeft de veelzijdige cellist meer dan 70 cd’s op zijn naam staan, waarvan ettelijke zijn bekroond. Raphael Wallfisch speelt in Doetinchem, Arnhem en Nijmegen Elgars Celloconcert.

Noordelijke Weltschmerz en zuidelijke levenslust.

Naast het nostalgische Celloconcert worden er ook werken van Brahms en Mendelssohn gespeeld. Brahms Tragische Ouverture ademt Noordelijke Weltschmertz. Mendelssohn daarentegen is zorgeloos. Zijn Vierde symfonie ademt van begin tot eind la dolce vita. Niet voor niets vond de componist het zelf ‘het leukste stuk dat ik tot nog toe geschreven heb – vooral het laatste deel!”

Gratis Lunch Classic

Het Gelders Orkest geeft een gratis voorproefje op deze concertreeks tijdens de Lunch Classic op woensdag 2 maart. Om 12.30 uur klinken in Musis Arnhem fragmenten van Mendelssohns Vierde symfonie. Voor meer informatie en kaarten kijkt u op www.hetgeldersorkest.nl.