Op vrijdag 18 maart 2016 planten kinderen van basisschool De Ruyter uit Weurt twee notenbomen op het schiereiland in de uiterwaarden in Beuningen in het bijzijn van wethouder Piet de Klein. Ook worden nog een aantal meidoorns geplant die uiteindelijke en haag moeten vormen.

Het schiereiland wordt de komende jaren omgetoverd tot een aantrekkelijke verblijfplaats voor wandelaars, fietsers en spelende kinderen. Oomen Landschap heeft een aansprekend ontwerp gemaakt met daarin ook een uitkijktoren. 

Tijdscapsule

De kinderen van De Ruyter zijn al eerder in de Beuningse Uiterwaarden geweest om iets te horen over de werkzaamheden aan het Weurtsche Straatje, een oude veedrift die ook weer in ere wordt hersteld en waar gewandeld kan worden. Om zich voor te bereiden op het bezoek van 18 maart, hebben de kinderen nagedacht over welke betekenis bomen voor hen hebben. Kun je erin of erbij spelen? Herinnert een boom je aan iets of iemand? Ga je noten rapen? Of ga je eronder zitten mijmeren? Zij hebben hiervan tekeningen, gedichten en verhalen gemaakt. Deze documenten worden op 18 maart in een zogenaamde tijdscapsule door wethouder Piet Klein begraven bij de twee bomen. Het Dijkmagazijn Beuningen ondersteunt bij deze activiteit.

Nuttige bomen

Met het planten van de bomen willen gemeente en provincie de start van de transformatie markeren. De twee hazelnootbomen verwijzen naar het feit dat het schiereiland lange tijd bewoond is geweest. Het zijn ‘nuttige’ bomen die vroeger op de erven van boerderijen stonden. Ook kunnen ze goed tegen nattere voeten. Bezoekers van het schiereiland kunnen in de komende jaren weer genieten van de hazelnoten.

Meer informatie

Meer informatie over het project WaalWeelde vindt u op www.waalweelde.nl, onder Projecten in uitvoering, Beuningse Uiterwaarden of op www.beuningseuiterwaarden.nl.