Traditiegetrouw staat Nijmegen-Oost op Tweede Paasdag, maandag 28 maart, weer geheel in het teken van jazz. Jazzfestival ‘Easter Jazz’ biedt dan een kleurrijke mix van lokaal talent en nationale bekendheden, verspreid over acht café’s in de wijk. Hoewel Bart Wirtz op het laatste moment verstek moest laten gaan wegens een tournee in Zuid Afrika, zijn op de valreep alsnog een aantal grote namen toegevoegd aan de leukste jazztafette van Nijmegen.

Bijzondere line-up

Er prijken mooie namen op het programma van Easter Jazz 2016. Zo speelt de nieuwe formatie van Efraïm Trujillo, The Preacher Men, tijdens het jazzfestival in Café Jos. Dit is een trio rond de saxofonist van de Ploctones. Ook de gitarist van de Ploctones, Anton Goudsmit, maakt deel uit van het festival. Goudsmit is ‘s-middags te gast in café Trianon bij het Henk Guitjens Kwartet. De JIN (Jazz Improvisatie Nijmegen) heeft café The Shuffle als residentie, waar zij de fantastische 11-koppige jazzformatie De Raad van Toezicht de ruimte geeft om haar muzikaliteit te tonen. En ook ‘Dutch Legend of Jazz’ Hans Dulfer met zijn band geeft acte de présence op de nieuwste editie van Easter Jazz. Dulfer en Band spelen in café Bij Basje aan de Tooropstraat.

Easter Jazz Festival

Easter Jazz is een jazztafette in acht kroegen in Nijmegen-Oost, traditioneel gehouden op Tweede Paasdag. Dit jaar valt het festival op maandag 28 maart. Het festival begint om 15.00 uur en is voor 7,50 in alle café’s te bezoeken. Easter Jazz 2016 belooft haar publiek een goede portie jazz met funk, gypsy, swing, pop, americana en blues. Meer informatie is te vinden op www.festivalsinoost.nl of Facebook.

Programma

  • Bij Basje: 15.00 uur: PRE PEBB & 18.00 uur: Hans Dulfer & Band
  • The Shuffle: 15.00 uur: De Raad van Toezicht (gehele dag)
  • Trianon: 15.30 uur: Henk Guitjens Kwartet ft. Anton Goudsmit & 19.00 uur: Power to the Pipo & DJ
  • Café Jos: 16.00 uur: Liek Peters Trio & 19.00 uur: The Preacher Men met Efraïm Trujillo
  • ‘t Haantje: 15.00 uur: Nick McGuire Trio, 18.00 uur: Frank Nielander & 21.00 uur: PEBB
  • Beij Ons: 15.00 uur: Barbara Blijlevens & 21.00 uur: Bear Traa ft. Ritchie Reichgelt
  • De Kroon: 15.30 uur: Bartelmans Trio & 19.00 uur: The Jig
  • Bistrobar Berlin: 15.00 uur: Steffen Morrison (middagprogramma)

Festivals in Oost

Festivals in Oost is een samenwerking tussen verschillende horeca-etablissementen in Nijmegen Oost. De organisatie brengt live muziek weer in de wijk. Drie maal per jaar worden de handen ineen geslagen om gezamenlijk een muziekfestival neer te zetten met uiteenlopende thematiek. Met smartlappenfestijn ‘De Troost van Oost’ in november, een ode aan de grote muziekhelden: de ‘Tribute in Oost’ in februari en jazztafette ‘Easter Jazz’ op 2e Paasdag, zetten zij Nijmegen Oost weer op de kaart.