Sinds de start van het online dorpsplein www.wijWijchen.nl hebben vele inwoners van de gemeente Wijchen elkaar weten te vinden. Ze hebben spullen aangeboden die anderen konden gebruiken, evenementen aangekondigd, foto’s en video’s geplaatst en konden ideeën delen ter verbetering van hun buurt of wijk. Een zeer succesvolle aanpak die ertoe bijdraagt dat mensen zich meer betrokken voelen bij hun eigen leefomgeving.

Om die betrokkenheid nog verder vorm te geven start WijWijchen vanaf 9 maart 2016 met de serie: Dit is Wijchen. Elke twee weken gaan fotojournalist Ger Loeffen en historica Willeke Guelen met inwoners van de gemeente in gesprek over hun favoriete plek. De inwoners treden hierbij op als ambassadeurs van hun eigen woon- en leefomgeving.

De verhalen en bijbehorende foto’s zullen verschijnen op de website van WijWijchen en op de Facebookpagina worden geplaatst. Ook de Wijchense bibliotheek zal met een inspiratiepaneel aandacht besteden aan elke aflevering van Dit is Wijchen . De lancering van Dit is Wijchen vindt plaats op 9 maart 2016 in de bibliotheek van Wijchen aan de Campuslaan 8, 6602 HX Wijchen. Wethouder Rob Engels zal de eerste aflevering officieel onthullen om 11 uur.