Het MuZIEum heeft voor het vierde jaar op rij de top 3 behaald van ‘Leukste uitje van Gelderland’. Leden van de ANWB stemden de afgelopen maanden op hun favoriete uitje en het ervaringsmuseum, waar bezoekers zelf ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn, scoorde wederom hoog.

Blijk van waardering  

Sinds de opening in 2013 bereikte het MuZIEum jaarlijks de top 3 van ‘Leukste uitje van Gelderland’ en in 2015 behaalde het zelfs de eerste plaats. Directeur Heleen Vermeulen: “Dat we voor de vierde keer op rij in de top 3 staan is een duidelijke blijk van waardering. We bieden bezoekers een persoonlijke ervaring, die nog eens versterkt worden door de verhalen van onze blinde en slechtziende gidsen. Dat bezoekers dit kijkje in een voor hen vaak onbekende wereld, zo goed beoordelen,  maakt ons trots. We gaan door met innoveren om onze bezoekers een unieke totaalbeleving te blijven bieden.” Leden van de ANWB konden voor de zesde keer stemmen op hun ‘Leukste uitje van Nederland’ en ‘Leukste uitje per  provincie’. Zij beoordeelden hun favoriete uitje aan de hand van vijf criteria.