Het Dijkmagazijn Beuningen organiseert woensdag 23 maart een micro-safari. Gewapend met een vergrootglas en periscoop kruipen we door de uiterwaard. Het lijkt dan of je op safari bent in een enorm oerwoud. In het voorjaar begint alles weer te groeien en gaan de insecten en andere kleien beestjes weer rondscharrelen. Als je daar met je neus bovenop zit, lijkt alles heel groot.

Tussen de grassprieten en onkruiden bots je misschien plotseling op een mega-kever. Of je loopt vast in een paardenkeutel, waar je niet tegen op kunt klimmen. Wie tijdens de safari mooie vondsten doet, kan die meenemen naar het Dijkmagazijn om ze extra groot te bewonderen door de binoculair. Dat is een supervergrootglas, waarbij je helemaal wild kunt schrikken van de spinnen en torren.

Maar gelukkig heeft Het Dijkmagazijn handige doosjes waar je ze veilig in kunt stoppen. Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal. Tip: neem een fototoestel mee om de mooiste plekjes van Beuningen vast te leggen voor de fotowedstrijd van Entente Florale, zie www.beuningen.nl.

Waalwoemi: Micro-safari, woensdag 23 maart van 14.00 uur – 15.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41  Beuningen. Kosten 2,50 incl. materiaal en drankje. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. Info en evt. reserveren: www.hetdijkmagazijn.nl en Facebook.