Op 18 maart 2016 opent de tweejaarlijkse internationale Oddstream expositie bestaande uit lichtkunst en high-tech art in het Honigcomplex te Nijmegen. De expositie vindt plaats in twee weekenden: op 18, 19 en20 maart en op 25,26,27 en 28 maart 2016. De expositie is de grootste expositie van Gelderland op het gebied van lichtkunst en high-tech art.

Internationale interactieve kunstinstallaties en wereldpremières
De expositie bestaat uit een twintigtal kunstinstallaties van internationale kunstenaars waaronder Marco Donnarumma en Olivier Ratsi (AntiVJ label). In deze expositie staan de oneindige mogelijkheden en beperkingen van technologie en de interactie daarmee centraal. Op Oddstream gaan drie kunstinstallaties in wereldpremière waaronder Möbius Display van Kevin Kuipers. Kuipers heeft een flexibel beeldscherm gemaakt die uit zijn tweedimensionale positie komt en daarmee de verhouding tussen de kijker en het beeldscherm verandert. Het beeldscherm wordt een ruimtelijke sculptuur en krijgt zowel filmische als sculpturale eigenschappen. Möbius Display is een co-productie tussen Oddstream en Kuipers en is straks via Oddstream’s Agency te huur voor exposities, evenementen en festivals.

Activiteiten
Oddstream organiseert naast een publieksexpositie voor een breed publiek ook specifieke programma’s voor professionals uit de creatieve industrie.  Zo zijn er op 20 en 27 maart Odd Talks met lezingen en presentaties waarin de combinatie nieuwe technologie en kunst van verschillende kanten worden belicht. Bij eerdere Odd Talks waren onder meer Studio Roosegaarde en Pauline van Dongen de sprekers.  ‘In Code’, de inmiddels uitverkochte audiovisueel concert met harp, elektronica en visuals is ook te zien op Oddstream. In de avonduren kunnen de bezoekers een videomappingshow op de Honigtoren, een van de iconen van Nijmegen, zien.  Deze show is gemaakt door kunstenaars uit de Oddstream talentenopleiding.

Kinderen
De expositie is vanwege haar interactiviteit uitermate geschikt om met kinderen te bezoeken. Ook zijn er speciale workshops voor kinderen en is er binnen de expositie een TechLab waar je de laatste technologische snufjes kunt zien.

Locatie Honigcomplex
De voormalige Honigfabriek is met haar 33.000m2 een van de opmerkelijkste transformatiegebieden van Nederland van de afgelopen jaren. In een korte periode is er invulling gegeven aan de verlaten fabriek. Het karakteristieke complex ligt in het westen van de stad vlak bij het centraal station. Je vindt er kunst, cultuur en er worden wekelijks kleine en grote evenementen georganiseerd. De Oddstream 2016 expositie is op alle dagen te bezoeken tussen 13:00 uur en 22:00 uur. Een ticket kost 8 euro en een familieticket kost 22,50 euro (2 volwassenen + maximaal 3 kinderen).