Vrijwilligerswerk bij Fort Pannerden? Wie nog voor de heropening wil weten wat er voor leuke taken zijn, en hoe bijzonder het wordt in het stoere Fort Pannerden, is welkom bij de laatste informatiebijeenkomst voor vrijwilligers. Deze vindt plaats op zondag 13 maart in Fort Pannerden, bij Doornenburg, aanvang 13.00 uur. Aanmelden kan via info@fortpannerden.eu. Wie meer wil weten kijkt op www.fortpannerden.eu.

Met de campagne ‘Stoer fort zoekt vrijwilligers met een glimlach’ wil het fort zijn team van 40 vrijwilligers  vergroten naar 80. Sinds de start van actie zijn er al 25 nieuwe vrijwilligers bijgekomen. Versterking van het team is nodig omdat het fort vanaf eind april meer programma’s biedt, maar ook vaker open gaat. Honderdtachtig dagen per jaar. Het fort zoekt allerlei medewerkers: mensen voor bij de ticketverkoop en in de winkel, chauffeurs die bezoekers met de nieuwe groeps-tuktuks naar het fort brengen, maar ook servicemedewerkers, dagcoördinatoren, rondleiders en mensen voor de communicatie.

Tijdens de bijeenkomst op 13 maart krijgen de belangstellenden informatie over de diverse functies in het fort. Rondleiders zorgen voor een korte tour door het gebouw, en iedereen kan de nieuwe spannende introfilm zien over Fort Pannerden. Vrijwilligers zijn aanwezig om te vertellen over hun werkzaamheden, en het plezier dat zij daaraan beleven. De bijeenkomst duurt tot 15.00 uur, inloop vanaf 12.30 uur.

Nog zo’n 7 weken en Fort Pannerden opent zijn deuren weer, met nieuwe eigentijdse programma’s: van puzzel-expeditie tot game, audiotour en rondleidingen. In Fort Pannerden gaat het straks om ontdekken. Bezoekers trotseren daarvoor de elementen: water, aarde, vuur en lucht. Op hun tour door het immense fort wacht hen een schat aan verhalen over het fort, het soldatenleven en de riviernatuur om het fort heen. De programma’s zijn tot stand gekomen samen met partners Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat en Waterschap Rivierenland.

Fort Pannerden, Waaldijk 1, 6686 MV Doornenburg. Zondag 13 maart: vanaf de hoek Waaldijk 1/ Fortweg gratis vervoerservice naar het fort. Parkeren op de P-Plaats aan de Pannerdenseweg. Meer informatie op www.fortpannerden.eu.

Foto gemaakt door: Vrienden van Fort Pannerden.