Op maandag 11 april houdt de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld weer haar jaarlijkse filmvoorstellingen in de grote zaal van Concertgebouw De Vereeniging. De titel en inhoud van de voorstellingen sluiten aan bij de gemeentelijke slogan ‘Wij zijn Nijmegen’ en de aandacht op allerlei festiviteiten die dit jaar zullen plaatsvinden in de stad.

Bijzonder jaar en bijzondere filmbeelden

2016 is een bijzonder jaar voor Nijmegen. Verschillende evenementen en jubilea zorgen ervoor dat er heel wat te vieren is. De opening van het rivierpark, de Giro d’Italia, 50 jaar Dukenburg, 60 jaar Radboudziekenhuis, 100 jaar bibliotheek, honderdste Vierdaagse… Dit soort gebeurtenissen waren voor de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld aanleiding om in haar archief filmbeelden te zoeken die daar iets mee te maken hadden. Het heeft geresulteerd in een filmvoorstelling van twee uur. Naast deze beelden is in het programma ook een unieke film opgenomen van vlak na de oorlog: ‘This is Nijmegen’. Naar deze film is al jaren gezocht, maar hij is pas dit jaar weer teruggevonden.

Vierdaagse KLEIN

Twee voorstellingen

Op maandag 11 april zijn er twee voorstellingen in De Vereeniging. De middagvoorstelling begint om 14.00 uur, de avondvoorstelling om 20.00 uur. Inclusief pauze duren ze tweeënhalf uur. De losse kaartverkoop begint op 29 maart. Kaartjes voor de voorstellingen kosten € 10,00. Ze zijn verkrijgbaar bij het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, Mariënburg 26, 6511 PS Nijmegen.

De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. En tijdens koopzondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op maandag is het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis gesloten. De kaarten zijn online te bestellen. KBO- en ANBO-leden kunnen in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis op vertoon van hun ledenpas 2016 kaartjes kopen met korting voor de middag voorstelling. Donateurs van de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld kunnen twee gratis kaartjes afhalen voor een van de voorstellingen op bovengenoemd adres.

Vierdaagse mannen GROOT