Nijmegen Dukenburg is de volgende wijk waar Nijmegen Deelstad een deeldag houdt. Op 6 maart van 10:30 tot 17:00 uur komt de bezoeker meer te weten over hoe delen werkt en is te ervaren hoe makkelijk het kan. Elke wijk geeft een eigen draai aan de deeldag. Deeldag Dukenburg begint met een viering in de Ontmoetingskerk rondom het thema delen.

Hierna is er een heerlijke deellunch gemaakt met eten gekregen van lokale supermarkten en is er een een Meet & Match. Op Deeldag Dukenburg is er een weggeefmarkt voor spullen die een tweede leven verdienen. Ook het Repair Café is present, die apparaten vaak weer aan de praat krijgen.

De hele middag zijn er workshops /presentaties zoals Bezwaren delen, Durftevragen en Deelkunde. Er valt veel meer te delen dan we denken: naast spullen, auto’s, huizen, eten ook bijvoorbeeld diensten en wie weet met gesloten beurs. Deelorganisaties als Snappcar en Thuisafgehaald zijn misschien al bekend, maar er zijn veel meer deel- en ruilmogelijkheden.

Aan het eind van Deeldag Dukenburg weet de bezoeker hoe makkelijk delen en ruilen kan, ook online, en hoe leuk het kan zijn! Verder belooft Deeldag Dukenburg een gezellige dag te worden waar mensen elkaar ontmoeten in Dukenburg / Meijhorst en natuurlijk ook verhalen en ervaringen kunnen delen. Delen=ontmoeten.