Het college van burgemeester en wethouders doen mee met NLdoet en gaan aan de slag in Lent bij Dierenpark De Kleine kern. Op zaterdag 12 maart steekt het college van 10.00 uur – 13.00 uur de handen uit de mouwen voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Burgemeester en wethouders pakken diverse werkzaamheden op. Op de klussenlijst staat: schuur- /werkplaats opruimen en schoonmaken, dieren voeren, een dierenverblijf schilderen en algemeen onderhoud. Het Dierenpark De Kleine Kern bestaat al sinds 1977 en is een ontmoetingsplaats voor jong en oud. In dit dierenparkje zijn veel dieren te zien en kinderen mogen soms meehelpen met voeren. Het dierenparkje wordt geheel door vrijwilligers onderhouden en beheerd.

Bij De Kleine Kern zijn veel dieren te zien zoals: konijnen, drie herten, twee pony’s, vijf geiten, vijf schapen, kippen, eenden, ganzen en vogels. De afgelopen jaren heeft het Nijmeegse College van B&W in het kader van NL Doet meegewerkt bij voetbalclub SCH, bij Stichting Gespecialiseerd Vormings- en Ontspanningswerk (GVO) en bij het opknappen van de tuin bij Zorgcentrum de Doekenborg en Zorgboerderij In het Westen.