Beuningen doet mee met de nationale groenwedstrijd Entente Florale. Om te laten zien dat Beuningen het ‘groenste dorp van Nederland’ is, zoekt de gemeente de mooiste groene plekken van het dorp. In mei- juni brengt een vakjury een bezoek aan het dorp Beuningen.

Tijdens een tocht langs verschillende locaties laat Beuningen de mooiste groene plekken zien. En dat zijn naast mooie weilanden, fruitbomen en uiterwaarden ook plekken die belangrijk zijn in groene onderwerpen als duurzaamheid, recreatie en cultuurhistorisch erfgoed. En thema’s als groen en economie, gezondheid en participatie. Een groenwedstrijd, in de breedste zin van het woord.

Zoeken naar speciale ‘groene’ plekken

Voor deze competitie is Beuningen op zoek naar deze mooiste en meest speciale groene plekken. Inwoners kunnen helpen door de mooiste ‘groene’ foto’s, video, kunst enz. met de gemeente te delen. Deze beelden worden tijdens de jurydag in presentaties en brochures gebruikt. De foto’s worden later nog met alle inwoners van onze gemeente op een ludieke wijze gedeeld.

Foto’s, video, lied, kunst enz. delen

Foto’s en video kunnen inwoners delen via de website www.flickr.com. Met een gratis account kunnen zij foto’s/video uploaden en vervolgens het beeld delen met de speciale flickr-pool van de gemeente Beuningen: www.flickr.com. Andere kunstvormen (b.v. een lied of kunstwerk) kunnen zij delen door contact op te nemen met Karin Eppink via gemeente@beuningen.nl (o.v.v. groenwedstrijd).

Deelnamefilm en meer info

Op www.beuningen.nl staat de deelnamefilm, oproep van wethouder Piet de Klein, informatie over de ambassadeurs en meer informatie over de groenwedstrijd Entente Florale.