Sport-wethouder Renske Helmer-Englebert bezoekt in de komende twee maanden vijftien Nijmeegse sportverenigingen. Dit doet zij ter oplading van een nieuwe sportbeleidsnota voor de periode 2017-2020. Zij spreekt met besturen, vrijwilligers, trainers en sporters van verschillende binnen- en buitensportclubs.

De wethouder wil nader kennismaken met de verschillende sporten die Nijmegenaren beoefenen. In rondetafelgesprekken wil zij informatie ophalen uit de praktijk over onder meer de ontwikkeling van de vereniging (qua leden, bestuur en vrijwilligers), kansen en bedreigingen. Bovendien hoort zij graag van de clubs welke rol van de gemeente kan spelen in het versterken van de sport en sportclubs. Ze is verder benieuwd naar hoe de leden hun sport beleven.

Wethouder Helmer bezoekt op maandag 15 februari als eerste Tafeltennis Nijmegen. Daarna volgen Volleybalvereniging VOCASA, Turnvereniging Oranje Blauw, Badmintonvereniging Mariken, Voetbalvereniging DVOL, Voetbalvereniging SCE,  Rugbyvereniging The Wasps, Korfbalvereniging Noviomagum, Hockeyclub QZ, Nijmegen Atletiek, Zwemvereniging Aqua Novio, Volleybalvereniging Keizer Karel, Boksvereniging NABA, Lindenholt Beweegt en De Wolf is Los.