In een verlaten deel van het Honigcomplex luisteren naar een concert met harp, elektronica en visuals, is een van de bijzondere programmaonderdelen van Oddstream 2016. Gwyneth Wentink, Wouter Snoei en Arnout Hulskamp presenteren op 25 maart ‘In Code’, een audiovisuele performance van Terry’s Riley’s ‘In C’. De voorstelling was een van de hoogtepunten van afgelopen Incubate festival. De voorverkoop is begonnen en loopt meteen goed.

De Amerikaanse componist Terry Riley kwam op het idee voor ‘In C’ tijdens een busrit naar San Francisco in 1964. Zijn revolutionaire compositie veranderde de muziekwereld. Alhoewel Riley’s muziek ook wel gelabeld wordt als ‘minimal music’ is het onmogelijk zijn muziek in een hokje te plaatsen. Zijn composities overschrijden grenzen; zijn nieuwsgierigheid zorgt voor constante vernieuwing en omarming van nieuwe technieken en ideeën. De meeste uitvoeringen van In C, oorspronkelijk geschreven voor 35 muzikanten, duren tussen de 45 en 90 minuten.

In Code onderzoekt de samenhang tussen beeld en geluid en is geïnspireerd op de eerste officiële uitvoering van ‘In C’ in 1964 – waar onder andere Steve Reich aan meewerkte – waarbij live elektronica in een ensemble van akoestische instrumenten geïntegreerd werd samen met real-time visuals.

In Code is een duizelingwekkende samensmelting van klank en beeld waarbij de zintuigen stevig worden geprikkeld. In Code over structuur, vrijheid en verbondenheid waarbij het elektronische en akoestische, instructie en improvisatie en eenheid en hybride samenkomen.  De tickets voor de voorstelling kosten 12 euro en zijn te koop via www.oddstream.nl.