Maak je eigen skelettenmuseum op woensdag 17 februari. Het Dijkmagazijn heeft uilenballen klaarliggen om uit elkaar te pluizen. Met handige kaarten kun je elk botje van een opgegeten muis of vogel terugvinden. Uilen vangen muizen en vogeltjes en andere kleine diertjes. Die slikken ze helemaal op.

Maar na een tijdje spugen ze de botten, haren en veren weer uit. Dat is de uilenbal. Zo’n bal is niet zo vies als je misschien denkt. Ze zijn juist heel spannend, want er zit een compleet skelet in van het dier dat opgegeten is. Het lijkt wel op een bouwpakket voor een muis of vogel.

Als je alle gevonden botjes opplakt, kun je zien welk dier er is opgepeuzeld. En als je het goed doet, kun je er een eigen bottenmuseum mee inrichten. Of een spookpaleis voor muizen. Net waar je zin in hebt. Deze activiteit vervangt de verkeerd aangekondigde activeit Carnavalsmaskers maken. Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal.

Waalwoemi: Uilenballen pluizen, woensdag 17 februari van 14.00-15.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41  Beuningen. Kosten € 2,50 inclusief drankje. Maximaal 12 kinderen van 7 tot 13 jaar. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. Info en eventueel reserveren: www.hetdijkmagazijn.nl, zie ook Facebook.com.