InterCheM ontwikkelt samen met Inter-GreeN thinners en lakken van teruggewonnen grondstoffen uit ingezameld afval, een ontwikkeling die niet onopgemerkt gebleven! De Nationale Business Succes Award heeft hen hiervoor beloond met maar liefst twee awards, welke werden uitgereikt tijdens een feestelijke TV uitzending.

Rens Zwanenburg, directeur van beide bedrijven, werd eind 2015 al blij verrast met een bezoekje van de Nationale Business Succes Award. Hij ontving de award voor branchewinnaar in de categorie Chemie. Echter, tijdens de officiële uitzending werd het bedrijf nog eens extra in het zonnetje gezet en kregen ze een eervolle plaats in de top 3 van de meest groene bedrijven van Nederland.

De Nationale Business Succes Award ondersteunt productontwikkelingen die maximaal aansluiten op de behoeften van het heden, zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien, in gevaar te brengen. Inter-GreeN is een internationaal, servicegericht chemisch productiebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en recyclen van oplosmiddelen, lakken en coatings. Door de combinatie van afval inzamelactiviteiten, hoogwaardige (afval)verwerkingstechnieken, chemische productkennis en een uitgebreide productiefaciliteiten kunnen zij kostenbesparing realiseren en afval weer een tweede leven geven.

Rens: “De Inter-GreeN productlijn is ontstaan uit de jarenlange kennis en activiteiten uit het verleden en voorziet in de behoeften van het heden. Het hergebruiken van afvalstoffen is goed voor de generaties van de toekomst. Het is dus niet ‘wat goed is moet je goed laten’, het draait bij ons altijd om ‘hoe kunnen we innoveren’. De werknemers zijn een zeer belangrijke speler met betrekking tot de acceptatie van afvalstoffen, analyse, verwerking en productie. Zij bepalen mede het succes én de factor. Ik ben dan ook erg trots op deze awards, het hele team en de ontwikkelingen die wij realiseren.”