Talent On The Move, het programma waarin dansers van Codarts schitteren, is na de succesvolle premiere onlangs tijdens het Holland Dance Festival op 3 maart te zien in LUX Nijmegen. Een zorgvuldig geselecteerde internationale groep jonge dansers van Codarts, de hotspot voor hedendaagse dans, neemt het publiek in een gevarieerd programma mee op een sprankelende dansreis.

Met deze voorstelling demonstreren de Codarts dansers niet alleen hun veelzijdigheid in repertoire van gerenommeerde choreografen, maar schitteren ook in werken van jonge, veelbelovende dansmakers die op uitnodiging van Codarts nieuwe choreografieën maken. Holland Dance, de organisatie achter het tweejaarlijkse Holland Dance Festival, presenteert met Talent on The Move 2016 werk van ‘hot shot’ Juanjo Arques, nieuwe choreografieën van Kyle Abraham en Stephen Shropshire, multitalent Amos Ben-Tal en rijzende ster Joeri Dubbe, de veelgeprezen Ton Simons en de wereldvermaarde choreograaf Jiří Kylián (Wings of Wax). De Talent On The Move tournee stoomt de aanstormende topdansers klaar voor hun afstudeerstage bij grote dansgezelschappen in binnen- en buitenland.

Codarts Rotterdam

De danswereld vraagt om gedreven, nieuwsgierige en hooggekwalificeerde dansers en dansmakers. Om kunstenaars die hun artistieke persoonlijkheid willen verwezenlijken. Codarts wil die dansers opleiden. Bij Codarts werken de talenten samen met een team van geroemde docenten en choreografen. Dansers doen tijdens hun studie al veel podiumervaring op, zowel binnen Codarts als (ver) daarbuiten. Daarbij profiteren zij van Codarts’ uitstekende connecties met het internationale werkveld. Aan het einde van de studie hebben de dansers een zeer hoog technisch niveau bereikt. Ze kunnen samenwerken, zijn proactief, communicatief en hebben een sterke inbreng bij het creatieproces.

Holland Dance en Holland Dance Festival 2016

Dans voor iedereen! Al bijna dertig jaar ontsluit Holland Dance de passie en kracht van dans vanuit de overtuiging dat dans mensen met elkaar verbindt. In Den Haag, nationaal en internationaal. Holland Dance programmeert gedurende het hele jaar vooraanstaande nationale en internationale dansproducties, eigen voorstellingen en grootschalige publieksmanifestaties. Tweejaarlijks hoogtepunt is het Holland Dance Festival, waarvan de vijftiende editie plaatsvond van 28 januari t/m 20 februari 2016. Ook als onderdeel van onderwijs of in de vrije tijd kunnen mensen de kracht, betekenis en veelzijdigheid van dans ervaren. Hiertoe organiseert Holland Dance educatieve activiteiten, projecten, workshops en op-maat-gemaakte lesprogramma’s voor mensen van alle leeftijden en alle achtergronden. Tickets op www.holland-dance.com, www.lux-nijmegen.nl of telefonisch reserveren via 024 381 68 59.

Foto gemaakt door Jan Hordijk