ROOD, jongeren van de SP, voert actie tegen de bombardementen in Syrië. Veel Nijmeegse jongeren zijn het niet eens met de bombardementen op Syrië. Dat concludeert ROOD Nijmegen na meerdere acties tegen het militaire ingrijpen van de regering. “Door de Europese grenzen te sluiten en de Syrische bevolking gevangen te zetten in eigen land, hebben de Syriërs geen enkele kans om te ontsnappen aan de Nederlandse bommen”, aldus ROOD woordvoerder Janne van den Bosch, “De regering denkt dat ze Syrië naar vrede kunnen bombarderen. Meer bommen op Syrië leidt tot meer conflict.”

ROOD deelde op Valentijnsdag in het stadscentrum hartjes uit met de tekst ‘Make love, not war’. Maandag werd er geprotesteerd en geflyerd op de campus van de Radboud Universiteit. Nijmeegse student : “Er moet een einde worden gemaakt aan de gevechten daar, dat bereik je niet met nog meer geweld!” Wil jij je ook uitspreken tegen de bombardementen op Syrië? Plaats een foto van jezelf op social media met de hashtag #nietinmijnnaam!

WP_20160215_12_40_09_Pro  WP_20160215_12_21_42_Pro