De politie heeft donderdagavond twee mannen van 18 en 22 jaar uit Nijmegen aangehouden. Beiden worden verdacht van diverse feiten waaronder diefstal en of heling van twee auto’s. In de nacht van dinsdag op woensdag werden bij een woninginbraak in Beek de autosleutels weggenomen van twee auto’s van de bewoners.

Één van deze auto’s werd donderdagavond aangetroffen in de wijk Grootstal. De politie ging in een onopvallende auto posten op de gestolen auto en zag dat er op een gegeven ogenblik weer mee werd gereden. Tijdens het volgen van deze auto door de politie, kwam er een auto vóór de gestolen auto rijden. Zij leken bij elkaar te horen.

Van de weg af drukken

Tijdens het volgen van de gestolen auto door twee onopvallende politieauto’s kwam er een opvallende politieauto de straat inrijden. De verdachte voelde toen nattigheid en gaf gas met achter hem aan de twee onopvallende politieauto’s. Tijdens de achtervolging probeerde hij diverse keren een van de politieauto’s van de weg te drukken. Daarbij liepen beide auto’s schade op. De andere auto die zich had bijgevoegd ging er ook vandoor. Deze kon even later door een andere eenheid worden gestopt op de Kannunik Boenenstraat. De 22-jarige bestuurder werd aangehouden.

Waarschuwingsschoten

Van de gestolen auto was tijdens de achtervolging een band lekgeraakt. De verdachte reed vervolgens in de Johan Winklerstraat tegen de achterzijde van een geparkeerde auto aan, blijkbaar om chaos te creëren en lopend te kunnen ontsnappen. De man wist ondanks de forse aanrijding uit zijn auto te springen en te vluchten. Er werd door één van de agenten enkele waarschuwingsschoten gelost. De 18-jarige verdachte bleef echter rennen maar kon even later door een andere eenheid toch worden ingerekend. De politie sloot beide mannen in en startte vannacht al met het onderzoek.