De politie heeft woensdagnacht met diverse eenheden op verzoek van het COA de rust teruggebracht op Heumensoord toen daar door enkele personen werd gevochten. Er was een gespannen situatie ontstaan tussen grote groepen bewoners, waarvan er enkelen met elkaar aan het vechten waren. Een 22-jarige man uit Budel werd aangehouden voor vernieling.

Omstreeks 00.45 uur ging een eenheid van de politie ter plaatse. Deze eenheid ging poolshoogte nemen en sprak met de medewerkers. Een aantal vechtersbazen waren onder invloed van alcohol. De sfeer was gespannen maar leek bij interventie van de politie onder controle. Toen de rust was weergekeerd en de politie vertrokken, escaleerde het tussen enkele bewoners opnieuw. Diverse eenheden gingen terug en hielden de 22-jarige man aan. Om 02.30 uur keerde de rust terug en werd afgeschaald.