Op donderdag 3 maart om 10.00 uur wordt er op trainingscomplex De Eendracht een OldStars open training  georganiseerd door N.E.C. Doelbewust en Sportservice Nijmegen.  60-plussers uit de regio Nijmegen kunnen gratis deelnemen aan deze Walking Football training.

OldStars is in 2013 geïnitieerd door de Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de VriendenLoterij. Speciaal voor dit project is Walking Football geïntroduceerd. Walking Football is een voetbalvariant waarbij, zoals de naam al doet vermoeden, niet mag worden gerend. Walking Football wordt bovendien gespeeld zonder keepers en de bal mag niet boven heuphoogte komen. De spelvariant leent zich bij uitstek voor 60-plussers; de aangepaste speelwijze beperkt namelijk het risico op vervelende blessures.

Het N.E.C. OldStars team heeft de afgelopen twintig weken getraind onder professionele begeleiding. Vanaf maart gaat de volgende cyclus van start tot aan juni. De cyclus wordt gestart met een fit-test en deelnemers ontvangen N.E.C. kleding in bruikleen. Iedere training begint met een kop koffie of thee waarna de spelers het veld op gaan om te voetballen. Gedurende het seizoen zullen regelmatig oefenwedstrijden worden gespeeld tegen andere OldStars teams, tevens wordt er deelgenomen aan toernooien (landelijk en internationaal). Gezond bewegen en gezelligheid staat voorop. Om een indruk te krijgen van wat het OldStars project precies inhoudt, kunnen geïnteresseerden ook alvast een kijkje nemen op www.oldstars.nl.

Aanmelden
Lijkt het je leuk om vanaf maart elke donderdagochtend bij N.E.C. te voetballen en heb je interesse om op 3 maart, om 10.00 uur met de open training mee te doen op de Eendracht? Stuur dan een e-mail met je naam, leeftijd en contactgegevens naar e.groenen@nijmegen.nl of bel 06-11102945. Vrienden meenemen is natuurlijk ook mogelijk, geef dan wel in je aanmeldingsmail aan met hoeveel deelnemers je komt. Wees er snel bij, want er we hebben ruimte voor maximaal 30 deelnemers.