Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een 19-jarige Nijmegenaar aangehouden in de Molenstraat in het centrum van Nijmegen, omdat hij inbrekersgereedschap bij zich had. Hij was samen met een andere man en had de passanten gevraagd, die met hun fiets in de stad waren, of ze voor vijftig euro een fiets van hen konden kopen om thuis te komen. Het stel sprak agenten op straat aan en vertelden hun verhaal.

Zij wisten een goede beschrijving te geven van het duo en toevallig zagen de agenten de twee even verderop staan. Zij werden even later aangesproken en gecontroleerd door de agenten. In één van hun rugzakken werd een betonschaar en een kabelkniptang aangetroffen. De 19-jarige Nijmegenaar werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij kreeg meteen een proces-verbaal mee en het gereedschap werd in beslag genomen.