Kwatta DoeHetZelfTheater biedt vanaf maart 2016 weer drie cursussen die parallel lopen aan de tournee van Kwatta’s nieuwste voorstelling Mariken. In de cursus maak je je eigen ‘schaduwproductie’ van Mariken onder leiding van regisseur Annelies van Wieringen. De cursus vindt plaats Theater Het Badhuis en is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen. Als je je nu aanmeldt, ontvang je een vrijkaartje voor Mariken op 13 of 14 februari in Stadsschouwburg Nijmegen.

Bij Kwatta DoeHetZelftheater ga je aan de slag in de professionele omgeving van Theater Het Badhuis. Je kijkt mee achter de schermen en gaat in gesprek met acteurs en regisseurs. Samen met de regisseur werk je toe naar een voorstelling die afsluitend in het Badhuis gespeeld wordt voor publiek. Een bijzondere ontmoeting tussen amateurs en professionals.

Hoofdpersoon is de moederloze Mariken, die ouder is dan het aantal vingers aan haar rechterhand, maar jonger dan het aantal vingers van haar twee handen samen.

In de Middeleeuwen, toen de straten
nog van modder waren
en je zo met je blote voeten
in een drol kon stappen…

Mariken ontdekt hoe klein grote mensen kunnen zijn en hoe groot kleine mensen. En dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, omdat het enige wat telt is, wie je van binnen bent.

De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten en een voorstelling in Het Badhuis.

  • jongeren 12-17 jaar dinsdagavond 17.45 uur – 19.00 uur
  • kinderen 8-11 jaar dinsdagmiddag 16.00 uur – 17.15 uur
  • vanaf 18 jaar dinsdagavond 19.30 uur – 21.00 uur

Voor meer informatie kun je terecht op www.kwatta.info of contact opnemen afdeling educatie, Thekla Wildekamp: thekla@kwatta.info.