Op zondag 13 maart, van 13:00 uur tot 16:30 uur, zal in De Lindeberg de eerste kunstveiling voor UNICEF plaatsvinden. De opbrengst wordt door UNICEF gebruikt om kansloze kinderen, waar ook ter wereld, te helpen aan een beter bestaan.

Regionale kunst

Kunstwerken van regionale kunstenaars zoals Ine de Cock, Manon Lemaire, Peter Peters, Laurien Renckens, Ina Scholten en Michiel Wolberink zullen 13 maart geveild worden. De eer is aan acteur Frank Lammers, bekend van onder andere de film Michiel de Ruyter, om op deze dag als veilingmeester op te treden. De regionale kunstenaars zorgen voor foto’s, schilderijen, beeldhouwwerken en weefwerken die onder de hamer gaan. Er worden kunstwerken in verschillende prijsklassen aangeboden, waardoor er voor ieder budget wat wils is. Bovendien wordt er kinderkunst van de Kleurfabriek in Nijmegen geëxposeerd.

De entree van de kunstveiling in De Lindeberg is gratis. Bezoekers die langs willen komen moeten zich wel even online aanmelden. Doe dit op tijd want er wordt een groot aantal bezoekers verwacht, en vol is vol. De gekochte kunstwerken kunnen op deze dag door middel van een pinbetaling afgerekend worden. Houd ook de Facebookpagina van UNICEF-Nijmegen in de gaten. Hier zal steeds de meeste recente informatie te vinden zijn.

Nijmegen en goede doelen

Steeds meer mensen willen iets voor een goed doel doen. Gelukkig kan dat tegenwoordig op allerlei manieren. Je kunt bijvoorbeeld een steentje bijdragen door bewuster kleding te kopen. Op de blog van Peter Hahn kun je hier meer over lezen. Zo heb je ook in Nijmegen regelmatig de kans om een goed doel te steunen. Vorig jaar werd er door De Nijmeegse Schaatsvereniging geld opgehaald voor Sporter voor Natuur, en ook Holland Casino Nijmegen schonk een mooi bedrag aan negen verschillende goede doelen.