De jury heeft gesproken. Na een lang en zorgvuldig beraad hebben zij een keuze kunnen maken en zijn de deelnemers van de Roos van Nijmegen bekend. Dusty Suits en Cymbaline hebben de meeste publieksstemmen weten te bemachtigen en zijn daardoor verzekerd van een plek in de voorrondes. De demojury selecteerde daarnaast uit alle inschrijvingen de volgende zeven bands: Janique en Niels, February Moon, Thaïti, Cynbel, Home for Supper, The Lighthouse en Sarah Jurassica Parker. Deze bands zullen op 5, 12 en 19 april strijden in Merleyn om een plek in de finale.

Naast eeuwige roem wordt er gestreden om een fantastisch prijzenpakket:

  • drie dagen studiotijd voor een complete demo- of singleproductie bij BigMouth Music,
  • mastering van de opnames bij Gold Soundz Mastering,
  • een waardebon van Stockenhof Muziek ter waarde van € 200,-,
  • bandcoaching door Stichting Pan,
  • fysieke en digitale distributie van de debuut EP door Kroese Records

De winnaar van de publieksprijs gaat ervan door met een professionele fotoshoot door Take Two Communication.