D66 Nijmegen zet met de verkiezing ‘De Nijmeegse Conciërge van het Jaar’ het onderwijsondersteunend personeel in het zonnetje. Voor D66 is onderwijs prioriteit nummer één. Dat is in de afgelopen jaren zo geweest, dat is nu het geval en dit zal in de toekomst zo zijn. Jongeren horen naar school te gaan in een veilige, schone, inspirerende en stimulerende omgeving. Deze week ontvangen scholen in Nijmegen een mail waarin scholieren, docenten, ouders, begeleiders en onderwijsbestuurders worden opgeroepen om hun conciërge te nomineren.

Opvolger van Pierre Derksen en Arie Worbts

Iedereen die zijn bijdrage levert aan het leerklimaat van onze jongeren hoort op onze steun te kunnen rekenen. Het onderwijsondersteunend personeel, dat zo vaak in de schaduw en buiten de spotlights zijn of haar werk doet, verdient een extra steuntje in de rug. Help ons om hen de waardering te geven die ze verdienen! Daarom organiseert D66 Nijmegen de verkiezing van de Conciërge van het Jaar. Vorig jaar ging Arie Worbts van basisschool De Klumpert in Hatert met de prijs aan de haal. Het jaar daarvoor was het Pierre Derksen (Karel de Grote College) die de prijs in de wacht sleepte.

Hoe gaat die verkiezing in zijn werk?

Tot 11 maart vragen we scholieren, docenten, ouders, begeleiders en onderwijsbestuurders om hun favoriete conciërge te nomineren. Je conciërge opgeven kan via nijmegen.d66.nl of via een mail aan fractie@d66nijmegen.nl. Daarna is de publieksstemming geopend. Op de website van D66 Nijmegen kan iedereen dan op zijn of haar favoriete conciërge stemmen. Uit de publieksstemming komt op 21 maart een top-3. Dan komt de vakjury in actie. De vakjury bestaat uit Frans Laarakker (onderwijsbestuurder), Thom de Graaf (voorzitter Vereniging Hogescholen, lid Eerste Kamer voor D66), Grete Visser (raadslid voor D66 Nijmegen) en uiteraard de winnaar van vorig jaar, Arie Worbts. Zij kiezen uit de top-3 hun favoriete kandidaat. Op vrijdagochtend 1 april wordt de winnende conciërge in het zonnetje gezet.